AKTIVITETER

Tallhöjden passar alla

Upplev en aktiv vår-sommar-höst i Simlångsdalen/Halmstad Vandra-Cykla-Fiska-Kanot-Sjöar-Roddbåt-Mat-Vin-Whisky. Simlångsdalen är något alldeles speciellt med alla sin Naturreservat, Danska Fall och alla sjöar. Detta måste bara upplevas. Vi erbjuder vandring, fiske, god mat och trevlig dryck i en helt unik miljö. Ni bor bekvämt i våra rymliga Timmerhus och njuter av lokal råvaror i vår mycket udda restaurang. Det är kombinationen av fysiska aktiviteter på dagarna och härlig avkoppling på kvällarna som gör att många trivs i Simlångsdalen.

Lek- och Bad
+

Sommartid är vår swimmingpool den givna platsen att svalka sig i. Den har ett härligt soldäck med många sköna vilstolar. Vår stora trädgård lämpar sig väl för de allra flesta lekar.

Bastu
+

Vår bastu ligger i ett alldeles eget timmerhus i nära anslutning till swimmingpoolen. Ett dopp efter bastubadet fulländar upplevelsen. Även vintertid, om inte isen kommit. Bastun bokas i receptionen.

Boule
+

Spela ett parti boule på en av de 12 banor som finns här i Simlångsdalen.

Vandra
+

För Dig som tycker om att vandra ligger Hallandsleden strax intill och för Dig som inte vill gå så långt är en promenad till "Danska fallet" en lagom sträcka. Båda aktiviteterna ger god motion liksom god aptit till middagen.Vi har 11 olika vandrings leder.

Fiske
+

I våra fina insjöar kan Ni fiska allt från öring till abborre. Roddbåtar (150 kr/dag) och fiskekort finns att köpa i receptionen. Hos oss kan Ni även hyra kanoter och fiskekajaker.

Vinnalt Fiske
+

Här fiskar man Regnbåge som man sedan kan grilla i grillkåtan eller frysa ned och ta med hem dagen efter. Fångster på upp till 3-4 kg per fisk är inget ovanligt. Otroligt spännande!

www.vinnalt.se
www.sportfiskeguide-halland.com Kristian Söderström lär Er allt om flugfiske.

Yoga
+

Med Catharina en otrolig upplevelse

Surkål & kombucha
+

En helkväll med Cecilia 

Vildmarkskamp
+

En kamp där tävlingsinstinkten kommer att ta överhand Låt Lejonen möta Tigrarna mitt i skogen och vagöra vem som har bästa teamet

Kanotpaddling med äventyrsstationer
+

En dag Ni aldrig kommer att glömma med en tur på sjön Simlången. Vi lovar många goá skratt och många roliga stationer. Under dagen äter vi i naturen och njuter av lugnet

Rustikkväll
+

Vi dukar upp en vildmarksbuffe med mat från trakten och speciellt från skogen Före efter och under middagen sysselsätter vi Er med lite lekar tex yxkastning, varpa m.m.

Walk and talk
+

Lägg en del av konferensen i skogen med lärande och njutbar informations promenad

Hälso tema
+

Med lite walk and talk om energi,mentalhälsa, vanor och tankar

Golf
+

Från Tallhöjdens Värdshus har Du nära till många av de golfbanor som omger Värdshuset såsom, Tönnersjö GK, Skogaby GK, Rydö GK, Holms GK.

När du bor hos oss på Tallhöjdens Värdshus kan vi förboka starttider på alla dessa banor. Ju tidigare du bokar ju större är chansen att du får just den tid du önskar. De banor som ligger allra närmast är Tönnersjö GK. 

Nedan finner du länkar till några av golfbanorna i närheten av oss:

Tönnersjö GK
www.tonnersjogolf.se

Skogaby GK
www.golf.se/golfklubbar/skogabygk

Rydö GK
www.rydogolf.com

Övrigt
+

I närheten finns möjligheter till ridning, vandring och t ex kanoting mellan Gyltigesjön och Simlångsdalen med fika-stopp på vägen.

Är vädret inte på vår sida kan ni ha en trevlig fem-kamp inne eller varför inte vår egen kreativa INFUL. Inget är omöjligt!

STANNA HOS OSS

Boende

Här avslutar och startar du din dag på Tallhöjden. Boendet är en viktig del hos oss, här skall du kunna sitta ner och hämta kraft efter en dag i naturen, på konferensen eller efter en god middag.

Läs mer Ikon
Kreera web&design Logo